MLund Opdræt

Mit opdrætter navn er MLund og jeg er medlem af Dansk MarsvineKlub (DMK) medlemsnr. 5339. Men udstiller også i Dansk Marsvin Forening.

I mit opdræt fokusere jeg på, at avle marsvin med et godt temperament og mange farver.

Der var en engang…

Det hele startede med min lillesøster var faldet for det dejlige kæledyr marsvinet og havde derfor ønsket sig et i fødselsdagsgave. Da hun stod og skulle vælge, faldt jeg også pladask for disse dejlige dyr og fik derfor overtalt mine forældre til, at jeg skulle have et marsvin med hjem. Dengang jeg var lille og boede hjemme måtte jeg kun have et marsvin, hvilket jeg i dag kan se var helt forkert. Idet marsvin er et flokdyr og derfor ikke må gå alene.

Da jeg flyttede hjemmefra og selv kunne vælge, hvorledes jeg ville have marsvin kom jeg hurtigt frem til, at det var vigtigt jeg havde to marsvin sammen. Hvilket blev hunner idet mit gamle marsvin var en hun. Her viste sig endnu et punkt, at de dyrehandler og avler jeg havde købt marsvin af ikke havde særlig meget forstand på dem. Idet jeg aldrig havde fået, at vide hanmarsvin ikke lugter mere end hunner og de derimod er mere nysgerrig.

Opdrættes begyndelse

Da jeg selv fik plads og mulighed for, at have mere end to marsvin begyndte jeg stille og roligt at avle marsvin. Igen var det vigtigt, at udvide min viden om marsvin for, at sikre en god avl.

Efter at have haft et par kuld fandt jeg ud af, at marsvineavl lige var mig. Spændingen og glæden ved at få marsvineunger er helt utrolig. Dernæst vil jeg gerne være medvirkende til, at de marsvin der er i danske hjem for gode forhold ved, at informere købere omkring marsvin.

Logo

Udstilling

En dag mødte jeg en anden marsvineopdrætter, som udstillede marsvin og jeg tænkte det er kun for racedyr. Men da jeg hørte, at der fandes en kategori for kæledyr, hvor alle kan deltage. Det synes jeg lød interessant og kom afsted på min første udstilling.

Det blev starten på mange udstillinger. Når nu det er en konkurrence vil man naturligvis gerne vinde. Men udstillingerne handler ligeså meget om, at møde andre med samme passion for marsvin.